In de Spot lichts: Vader Abraham (Pierre Kartner)

In de Spot lichts: Vader Abraham (Pierre Kartner)

Vader Abraham is de artiestennaam van Pierre Kartner, een Nederlandse zanger, componist en producer. Hij werd geboren op 11 april 1935 in Elst, Nederland. Pierre Kartner is vooral bekend geworden onder zijn artiestennaam Vader Abraham vanwege zijn grote hit "Vader Abraham had zeven zonen" uit 1971.

Vader Abraham is een populaire artiest in Nederland en heeft gedurende zijn carrière veel succesvolle nummers uitgebracht. Hij staat bekend om zijn vrolijke en meezingbare liedjes, vaak met een humoristische insteek. Enkele van zijn andere bekende nummers zijn onder andere "Het Kleine Café aan de Haven", "Het Smurfenlied" en "'t Smurfenlied".

Naast zijn werk als zanger heeft Vader Abraham ook muziek geschreven en geproduceerd voor andere artiesten. Hij heeft verschillende muziekprijzen ontvangen en zijn muziek heeft een blijvende invloed gehad op de Nederlandse muziekscene.

Vader Abraham is een geliefde en iconische figuur in de Nederlandse muziekwereld, vooral vanwege zijn vrolijke en herkenbare stijl. Zijn muziek wordt nog steeds regelmatig gedraaid en zijn optredens worden gewaardeerd door jong en oud.

Kijk hier voor wat wij voor u hebben in de webwinkel: 

COLLECTIE VADER ABRAHAM


Terug naar blog